Roman Abramovich må kanskje forklare rikdomskilden for å få britisk visum

Den russiske oligarkens investorvisum søknad er fortsatt vurdert etter hans forrige, som ble innvilget før strammere regelverk ble introdusert i april 2015, utløpt.

Ingen 10 sa at mens det ikke ville kommentere enkeltpersoner tilfeller var det den “logiske konklusjonen” at noen velstående personer som hadde søkt inn under investeringsvisumruten før endringene ikke lenger var kvalifisert.

Regjeringen lanserte en ytterligere nedbryting på velstående investorer som kommer til Storbritannia etter Salisbury-forgiftningen, økende spenninger mellom Storbritannia og Russland. Er Abramovich til slutt med å betale prisen for å være for nær Putin?Les mer

Downing Street bekreftet at det var å se på personer som fortsatt var i Storbritannia og innehar tier 1 visum, noe som tillater alle som investerer mer enn 2 millioner pund i den britiske økonomien, for å holde seg i 40 måneder. p>

Som svar på rapportene om forsinkelsen med Abramovichs visum, hevdet Kremlin at russiske bedrifter ofte opplevde «urettferdig og unfriendly» handlinger når de søkte å komme til Storbritannia. Men Theresa Mays offisielle talsmann sa: “Statsministeren har vært helt klar over at vårt argument ikke er med det russiske folket, vår tvist er med den russiske regjeringen.”

Endringene som ble introdusert i 2015, betyr at Abramovich vil møte strengere standarder når de søker på nytt for hans nye visum 1 visum, som han må gjøre fra utenfor Storbritannia, sannsynligvis i Russland.

Søknader kan avvises dersom tjenestemenn mener at søkeren ikke har kontroll over midler, har penger blitt innhentet ulovlig , eller opprinnelsen til midler betyr at visumvilkår ikke vil være cond

Det har vært et 84% fall i antall visumapplikasjoner siden reformene ble introdusert.

Det er ikke noe forslag om at Abramovich har vært involvert i Abramovich, som sist ble observert offentligvis ved en domstolsforhandling i Sveits på fredag, savnet Chelseas FA Cup-seier over Manchester United i Wembley på lørdag.Den saratovfødte forretningsmannen har eid klubben siden 2003.

Tier 1-visum antas å bli holdt av rundt 700 velstående russere.

“Vi er ser for øyeblikket på hvordan ruten fungerer og foretar ytterligere kontroller av investorer som kom til Storbritannia gjennom denne ruten før reformene ble introdusert, sier en talsmann for Downing Street.

Nr. 10 bekreftet også ytterligere sjekker hadde funnet sted på private flyplasser etter Salisbury-angrepet i mars. Abramovichs visum antas å være utløpt i april mens han var ute av landet, og han har ikke forsøkt å gå inn i Storbritannia siden.Hans nye søknad må gjøres fra utlandet, noe som betyr at han vil bli underlagt litt strengere kriterier enn om han søkte fra Storbritannia. Noen som kjenner Abramovich, fortalt Guardian på søndag at han ikke hadde blitt nektet visum, men det tok lengre tid enn vanlig å forny, og det var uklart hvorfor.En representant for Abramovich nektet å kommentere, kaller det et personlig spørsmål. Russiske tjenestemenn klaget på mandag at Storbritannia var i bruk av utstedelse eller nektelse av visum som et våpen i den voksende politiske standoff mellom Moskva og London. Maria Zakharova, en talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, fortalte Guardian som svar på et spørsmål om Abramovich: “Det er åpenbart at både visum og regulering av mediasfære er for den britiske regjeringen politikkinstrumenter. . ”

Det er ikke kjent hvor milliardæren er for tiden. Han ble sist sett i offentlighet under høringen ved distriktet Sarine i Fribourg.En representant for Abramovich fortalte vaktmesteren at han ikke ville kommentere sin plassering.

Hans Boeing 767 siste fløy fra Moskva til Nice den 8. mai, ifølge offentlige data fra nettsiden FlightRadar24. Chris Bryant, en arbeidsledende parlamentsleder i utvalget for utrikesdepartementet, sa at han anså forsinkelsen av å gi Abramovich visum som “et tegn på at Putins og hans allieres kort endelig blir merket”.

Med den forestående passasjen gjennom parlamentet i sanksjonen regningen, sa han at det ville være mulig å sette dem nær Putin på en åpen liste enten for sanksjoner eller visum nektelse. “Det er best dette gjøres så åpent og transparent som mulig, med gulrøtter og pinner for god oppførsel,” sa Bryant.