Hockey jobber med antikorrupsjonsorganisasjoner: Vi ønsker å bekjempe det

“Etter vårens hendelser, har vi gjort noen tiltak, som for eksempel etablering av antikorrupsjons linje, endre interne direktiver til mulig korrupsjon kan bedre straffeforfølge og siste trinnet er å dette samarbeidet,” sa han på onsdagens pressekonferanse Bedřich Ščerban, medlem av konsernledelsen i hockey foreningen.

“Vi er glade for at alt vil spare uavhengige organisasjoner, begge har tilstrekkelig kreditt og kan dermed håndtere erudovaněji,” sa Ščerban.

samarbeidet ble talt på samme sted hvor president Thomas kongen i juni i forbindelse med brussels skandale, sa: “representanter for klubbene nekte noen meninger om at dette (korrupsjon) er en tsjekkisk hockey problem over hele linja.Jeg understreker at det var en situasjon i en svært spesiell klubb, og refererer til en bestemt coach ”

Ščerban dommen fra sjefen sin omorganiseres, men sa i hovedsak det samme:”.. Systemisk korrupsjon i den tsjekkiske hockey er ikke isolerte tilfeller er ”

Hvordan er det da?

Hvis korrupsjon i hockey ikke virkelig eksisterer, hvorfor skal inngå en avtale med anti-korrupsjons organisasjoner union?

“Å tro at hockey er helt ren er tull. Men jeg hevder at hockey er bedre enn gjennomsnittet av alt. Vi ønsker å redusere korrupsjon til det minste nivået.Vi ønsker å bekjempe den, “sa Ščerban.

Hans ord ble bekreftet Jan Hanak, som representerte Loveckorupcniku.cz initiativ. “For politikere, er vi vant til en helt annen tilnærming,” takk for hockey høvdinger for vilje til å samarbeide. “Vi ønsker ikke å infiltrere korrupt hockey og andre spill dyr.”

” Vi ønsker å fortelle folk om å være redd for å rapportere korrupsjon “

” jeg ser ikke det som en gest, men som et forebyggende mekanisme og klar melding – vi ønsker ikke å feie problemene under teppet. Og hvis problemer som må løses, “sa David Ondráčka, direktør for det tsjekkiske grenen av Transparency International. “Vi vil fortelle folk rundt i hockey å ikke være redd for korrupsjon.Dette gjelder for spillere, trenere, funksjonærer og barns foreldre. Forhåpentligvis vil vi snakke om hockey bare i sammenheng med suksess. ”

Transparency International å være garantisten for uavhengighet, har også omfattende erfaring med såkalte.” Whistleblower “(whistleblowers), og kan forsikre dem om anonymitet.

Ifølge Ondračka grunn av tidligere praksis, er hans selskap i stand til å vurdere relevansen av de innsendte klager.

“Jeg var redd for å få folk gjennom linjen ikke tjener anti-korrupsjon regninger. Men det var ikke så mye.Jeg tror at når noen mulighet til å rapportere korrupsjon så misbrukt, bør den ha ansvaret, men vårt samfunn ikke har moral, “sa Ščerban, selv tidligere vellykket hockeyspiller og nå Jihlava manager.

Pilotprosjektet vil koste ČSLH 20 kroner, som også vil følge av høyere inntekter fra et hjem verden Cup (forhåpentligvis) har råd til.. Etter sesongen blir evaluert, noe som bør co følelse

“Rose multipliseres potensialet for korrupsjon”

Om korrupsjon i Tsjekkia hockey høyt for første gang begynte å tale like før mai mesterskapet i Praha og Ostrava, hvis det tidligere trener for landslaget Vladimir Ruzicka anklaget at forretningsmannen Miroslav Palaščák tok penger for å la sin sønn spille i Slavia, der laget en trener og daglig leder. (mer om saken her)

Etter turneringen dukket vitnesbyrd andre foreldre.Hele saken ble arkivert flere kriminelle klager og saken etterforskes av politiet.

Ruzicka, som trener i Chomutov, vil ikke ha noen virkning lukket samarbeid.

“Saken Ruzicka er spesifikk fordi det er mulighet for korrupsjon forsterket når Mr. Ruzicka kumulert funksjoner,” sa Hanak av Loveckorupcniku.cz.

Federal Ends “hot” anti-korrupsjon enhet (i virkelighet e-postadresse hotline@czehockey.cz).Foreningen fikk en tre og en halv måneds drift har mottatt 16 klager, en ble vurdert som trykk misfornøyde foreldre i klubben, og bare ett tilfelle på den første trakk oppmerksomheten til MF Dnes, er for tiden under etterforskning.

“Men jeg kan ikke hjelpe til å si spesifikk informasjon, møtte vi med forfatteren av klagen, og møtte med våre nye partnere, “sa forbund talsmann Zdenek Zikmund.

Hvor mye er hørt fløyter nå? Og hvem vil virkelig bli sendt til “kriminelle benken”?