Cronulla bekrefter Ben Barba er ønsket tilbake på klubben etter stint i rehab

Ben Barbas tilbake til Cronulla ser ut til å bli mer sannsynlig etter at NRL-premierne har bekreftet at de vil ha fullbacken på spillelisten. Men Sharks-sjefen Lyall Gorman sier at klubben trenger bevis på at 27-åringens off-field woes er bak ham. Men Barba igjen på NRL-veikryssen, men Sharks viser leksjonene har blitt lært | Nick Tedeschi Les mer

Barba vil etter hvert ha jobbet som byggmesterens arbeider over sommeren for å holde fokus. “Døren er åpen for ham, men han må komme tilbake til fotball, først og fremst,” sa Gorman Sky Sports Radio på torsdag. «Viktigere, han må bli avgjort i sitt eget liv.» Barba har returnert til Sydney etter å ha tilbrakt en måned i et thailandsk rehabiliteringssenter.Han står overfor en 12 kampers karantene bør han velge å gå tilbake til NRL etter å ha blitt løst fra sin kontrakt i kjølvannet av positive kokaintesten i forrige måned.

Mens rapporter har knyttet Barba til innløst opp japansk rugby klubber, Cronulla-spillere har også støttet sin retur. Barba agent Gavin Orr sa Dally M vinneren ville forsøke å “holde opptatt” mens han tilbringer tid borte fra spillet.

“Mange av rugby league spillere slå til drikke eller få på punt fordi de har så mye ledig tid, så dette [konstruksjon jobb] vil være bra for Ben,”Orr fortalte News Corp Australia. “Å Ben kreditt, ønsker han å holde seg aktiv og dette vil være en viktig del av hans utvinning.”

Barba returnerte andre positive dopingtest av sine karrieredager etter at Sharks’ gjennombrudd grand finale seier i oktober .Gorman påpekte at det var en “gjensidig avgjørelse” for Barba å bli frigjort fra sin lekekontrakt. “Han måtte være godt borte fra forstyrrelser av profesjonell sport og kravene til profesjonell sport og, for det første Tid på lang tid, fokus på seg selv og hans fremtid og sin kone, sier han. “Han er den første som anerkjenner, og han la hånden opp og sa:” Jeg har noen problemer jeg må adressere. Jeg har satt dem på bakbrenneren for lenge ‘. Hvis vi kan se tilbake på 40 år og si, “se på Benny og livet han ledet, ikke bare rundt fotball”, blir vi en bedre klubb for det, og han blir en bedre person. “