Kapteins Cooks konservatisme fortsetter å invitere snakk om radikal suksess

Raskt fremover 18 måneder, med England 2-0 ned til India, ser utrolig dårlig rustet til å kvadre serien og et år unna deres forsvar av Ashes i Australia, spørsmålet om når denne knappen vil bli presset, starter for å krysse tankene, ikke minst siden Cook, som vil slå 32 på julaugen, begynte åpent å snakke om et ønske om å komme tilbake til lekene før han eventuelt ble pensjonert. Andrés Strauss sier Alastair Cook er ikke ferdig ennå som England Test kaptein Les mer

Er det nåværende laget, som slo Australia i 2015 og deretter vunnet i Sør-Afrika, men nå setter to nederlag vekk fra å sammenligne et rekord åtte tap i et kalenderår (matchende 1984, 1986 og 1993), fremdeles under Kokk?Det er noe Cook og Strauss fortsetter å Bet365 diskutere i serie-for-serier.

Med et hjem Test sommer mot en gjenoppbyggende Sør-Afrika og en kanskje mindre truende Vestindies side, vil enhver endring i arrangementet ville logisk måtte oppstå etter enten den nåværende turen eller 2017-18 aske, gitt Root ville trenge opp for å takle en slik vinter.

Australia er en tur som Cook selv kan godt øye som en swansong i rollen gitt 5-0 nederlaget led sist gang.Han ville sannsynligvis ha en side bedre rustet, tror du, å konkurrere der enn på subkontinentet også. Hans kaptein, etter en engelsk rekord 57 Test, fortsetter å tiltrekke seg kritikk for “konservatisme” – Den tredje dagen i Mohali det siste eksempelet – men med hull i batting og bare en spinner, Adil Rashid, som oppfyller sin rolle, bør ikke alt det falle på døren.

Rot, snakk før han og flertallet av truppen fløy til Dubai for en mid-tour resten før den fjerde testen i Mumbai den 8. desember, har overraskende oppgitt hans preferanse for Cook å fortsette i noen tid. “Jeg tror han er ganske satt på captain i noen år, og jeg håper han gjør det fordi jeg tror han er en strålende leder, og jeg har virkelig likt å spille under ham,” sa 25-åringen, som bare har kjent livet under Cook siden han debuterte i 2012. “Jeg er ganske fornøyd med rollen jeg spiller for øyeblikket, og du vil gjøre det som er riktig for England og siden.” Og virkelig, Ærlig, jeg tror han er den rette mannen.Forhåpentligvis får vi disse resultatene vi ønsker i de to siste spillene, og vi kan sette riktig det som har vært ganske frustrerende de siste par ukene. “Cook uttalt etter nederlaget i Mohali at lagets mini-pause er absolutt nødvendig midt i deres episke syv-Test før jul-plan og mens en seks måneders hiatus vil følge i det nye året, er dette forståelig på et personlig nivå med de fem dagene i Dubai som ser ham gjenforenet med familien og datteren med som han Bet365 bare har brukt 18 timer etter fødselen før han fløy ut for å bli med i laget i Bangladesh.

Root har ikke vært klar over at dette har hatt noen effekt på hans lederskap, men med skyld for dagens dormie scoreline i øynene hans hvilte helt på den jumbled batting lineup som etter å ha reist opp 537 først opp i uavgjort i Rajkot, klarte ikke å passere 300 i sine første innings under nederlagene i Visakhapatnam og Mohali.

Jeg tror han klarer seg, “sa Root. Han er veldig profesjonell, og du får ikke mye av ham i den henseende.Jeg tror det må være ganske vanskelig å være borte fra et nytt barn og familie og alt. Du kan legge mye skyld på Cooky, men faktisk er det ansvaret for batterene å gjøre de store poengene.Du kan klandre hvem du vil, men vi må ta ansvar for våre egne spill. ”

Rot var sikkert en av de skyldige mennene under begge, og hadde spilt ut sin partner Haseeb Hameed og blitt fanget i dypet I løpet av andre dagers sammenbrudd i Vizag, og sveipet over linjen mot Jayant Yadav – den første ballen etter drinker på åpnings morgenen – så han fanget lbw for 15 og England falter igjen i Mohali.

Større Disgust med seg selv ville komme i andre innings, men da han var på 78 ble han fanget ved å glide av den venstrearmede Ravi Jadeja for å avslutte en stand på 45 med den skadede Hameed på No8 som han følte kan ha gitt England en puncher sjanse for bowling ut India hadde det fortsatt.

Hameed, som har kommet hjem denne uken for kirurgi på sin knuste lillefinger, og vil bli erstattet av Durhams uavhengige left-hander Keaton Jennings (som feiret sin oppfordring i England med et ubeseiret århundre som Lions kaptein i sin åtte-wicket seier over United Arab Emirates i Dubai), har gitt inntrykk på Root, som i sin rolle som senior spiller har snakket med den 19-årige på hvordan han best tilnærmet sin cricket for Lancashire før Sør-Afrika-serien i juli.

“Det eneste rådet jeg ga, var at du ikke går tilbake til county cricket i begynnelsen av sommeren og hviler på laurbærene dine og tenk:” Jeg er en testkricketer nå, “sa Root. / p>

“Det er en mulighet til å bevise for alle i county cricket at du er der av en grunn.Du har muligheter til å gjøre noen virkelig store poeng, fortsett å lære og forbedre, legge det gode arbeidet han har gjort her i sitt spill og fortsett å utvikle måten han har gjort.

“Han vil ha forskjellige forventninger i fremtiden og det kan være en annen utfordring, men han har et veldig godt hode på skuldrene og han bør være stolt av det han har gjort hittil. Nå handler det om å håndtere disse forventningene og være realistiske – det skal ta tid å fortsette å utvikle seg og det kan ikke alltid gå slik han vil. Men jeg er sikker på at hvis han har noen vanskelige tider, vil han komme igjennom den. ”

Lydråd fra den nest beste batsmanen i verden Test rangeringer.Indias Virat Kolhi hoppet inn i en karriere høyest tredje etter Mohali, etter å ha startet serien i 15., og med Australias Steve Smith-topp og New Zealands Kane Williamson fjerde betyr det at Root er den eneste blant denne anerkjente eliten som ikke er kaptein på sin nasjonale side. Når dette endres, er det fortsatt å se.