Og likevel er det “Spartak”

Grozny, det er ingen tvil, ifølge tradisjonen vil de gi Spartak et tøft slag. Muscovites kan ikke vinne nærmeste motstander for fem kamper, den siste seieren av rød-og-hvite er datert våren 2013. “Ufa” er ikke den nåværende “Ural”, som er klar til å distribuere poeng til høyre og venstre, og ikke finne motivasjonen etter å ha fullført oppgaven for sesongen for å opprettholde registrering i kohorten av de sterkeste. Klubben fra Bashkortostan er i sonen av overgangskampene. På den ene siden, på et punkt fra det salutære 12. plass på den andre – på samme punkt fra en direkte hit i FNL. Hvis slike oppsett vedvarer til siste runde, vil Ufimtsy samle viljen deres i en knyttneve og legge bein på feltet på deres eget stadion, men de vil ikke la den levende Spartak ut av byen.

Og likevel er det “Spartak” – en favoritt i kampen for femte plass. Det avhenger av dem som vil få det siste European Cup-stedet.

“Lokomotiv”
Nåværende sted / poeng: 6/46
Motstandere: “Zenith” (g), “Mordovia” (d)
Prognose: 6. plass

Tre runder siden, da Lokomotiv selv hevdet “Gold” i RFPL, bygde fans av jernbanearbeidere et fargerikt banner med riktig budskap. På lerretet ble avbildet nøkkelhull i mengden fem stykker (les: fem runder), så vel som det samme antall nøkler, som hver er ment å åpne den døren. Saken var for liten – for å hente den riktige nøkkelen, og Guilherme ville ha hevet mesterkoppen. Dessverre savnet den grønne brorskapet Cherevchenko med tre nøkler – “Spartak”, “Rostov” og “Kuban”. Nå er Loko i fare for å fly forbi de europeiske Cupene, som det fremgår av tre nederlag på rad og på ingen måte den enkleste kalenderen.

Lokomotiv personlig plantet en stor gris for seg selv, og tre dager senere Zenit, som fører en desperat jakten på CSKA og Rostov, beseiret Cherevchenko og hans anklager på Petrovsky. “Zenith”, som gjorde et fantastisk skjema i de siste spillene. Zenit, ikke dårligere enn jernbanen i hans felt siden fjernt 2004 år. Med St. Petersburg-teamet på veien er de rødgrønne sjansene de laveste, og enda mindre.