Warren Gatland forteller George North: “glem om rugby, sett helse først”

Den britiske & amp; Warren Gatland, irsk lejon, har fortalt George North å “glemme rugby” og konsentrere seg om sin langsiktige helse som en offisiell undersøkelse fortsetter i hvordan Wales-fløyen fikk lov til å gå tilbake til banen etter at han tilsynelatende ble slått ut for å spille for Northampton sist helg.George North case forlater Saints og Premier League med spørsmål å svare | Andy Bull Les mer

Gatland, som snakket i Dublin etter å ha bekreftet Andy Farrell, Rob Howley og Steve Borthwick som sine tre Lions assisterende trenere i New Zealand neste sommer, sa 24-åringen Nords velvære var langt viktigere enn datoen han returnerer til feltet. “Han må glemme å spille for Northampton for øyeblikket og Wales i de seks landene,” sa Gatland. “Han må definitivt sette seg selv og sin langsiktige helse først og sørge for at han ser de riktige menneskene til han får det helt klare.” Jeg forstår absolutt det handler om.Han har hatt noen slag i fortiden, og du vil sørge for at de går gjennom den rette prosessen for å sikre at hvis han spiller igjen, er han helt passform og gjenopprettet. Og hvis han plukker opp banker i fremtiden, må det håndteres, og han må potensielt vurdere hva som er den beste prosessen for ham å gå gjennom. “North fikk lov til å spille på for Wales mot England i 2015 etter å ha opprettholdt et tungt hodeslag, med medikere i begge tilfeller sier at de ikke var klar over at han hadde mistet bevisstheten. Premier League Rugby og Rugby Football Union forsinker ytterligere kommentar til torsdag, men Gatland var mindre reticent: “Jeg lover deg at det ikke kommer noe press fra meg når det gjelder å komme på banen raskt.Det er ganske mye bevis for å vise at det er potensielle langsiktige effekter for folk som har tatt en rekke slag i kontaktsport. Han må vurdere at rugby er sekundær, hans helse er den viktigste. “Gatland mener i mellomtiden at alle svarte er beatable i 2017, etter å ha sett dem tapte mot Irland i Chicago. “De viste en menneskelig side – når de blir presset, gjør de feil,” sa Gatland, som styrte løvene til en serie seier mot Australia i 2013. “Sannsynligvis den største tingen vi skal ha over et All Black-lag er Vi har tre eller fire gutter som kommer til å bli bedre goalkickers.

“Hvis Lions-serien kommer ned til målspark, spør du dem – noen ganger kan de være 100%, noen ganger 50%.Vi har gutter som er i stand til regelmessig å sparke over 90%. Det er ganske oppmuntrende. ”

Hovederens trener forsvaret Howley mot krav han er heldig å bli valgt som Lions backs-trener gitt Wales nylig beskjedne forestillinger. “Jeg har jobbet tett sammen med Rob som spiller og trener i flere år,” sa Gatland. “Han får mye kritikk i Wales, men det er verdens verste sted for kritikk. . Jeg ser på hans rekord – andre i sesongens ses nasjoner og de siste ni ganger han har trent Wales, har han vunnet syv ganger – og likevel blir han fortsatt kritisert. Jeg har stor tid for ham og hans arbeidsmoral. “Gatland bekreftet også at han hadde identifisert en ytterligere angrepskonsoll som først hadde nærmet seg Irlands Joe Schmidt og Skottlands Gregor Townsend.Han har også snakket med “to eller tre spillere” for tiden utenfor sine nasjonale squads, inkludert Danny Cipriani, og sa at han ville navngi bare en turkaptein.

Prosessen vil velge truppen først, da kapteinen, “sa han. “Mange mennesker snakker om doble kapteiner, men jeg tror ikke vi vil gjøre det. Mer informasjon

” Den vi velger, vil være en stor ære, men den andre samtalen er “bare fordi du er kaptein Det er ingen garanti for at du skal spille i alle testene. “Det vil nok være noen som gjør kapteinrollen for øyeblikket.” Farrell sier den frustrerende enden til sin engelsk coaching karriere etter World Cup har gjort ham enda mer bestemt. “Et hvilket som helst tap eller pute kommer til å være det samme som en spiller eller en trener. Du tar alt dårlig.Hvis du ikke bryr deg, bør du ikke være der i utgangspunktet.

“VM var vanskelig fordi det var et hjemmekamp i verden og du får ikke muligheten igjen. Men du må gå gjennom erfaringer som det i livet for å se om du kommer gjennom det. Jeg var alltid super opptatt av å komme seg tilbake på hesten og gå. ”

more: besteoddssider.net